[ Reklame ] Den ultimative guide til valg af gæsteseng

By fru bruun

Posted in , , ,

Artikel indeholder affiliate links

En af de ting som har været et anerkendt multifunktionelt møbel gennem tiden er sovesofaen, som har 2 funktioner. En siddeplads om dagen i form af en sofa og en seng til overnattende gæster.

Artiklen indeholder:


En multifunktionel seng som du ikke ser i hverdagen

I dag findes mange forskellige typer af gæstesenge og i modsætning til tidligere, er de i dag godt skjult i vores hverdagsmøbler i både stuen og på ungdomsværelset. Med andre ord vil du i denne guide blive klogere på multifunktionelle senge, som eksisterer på markedet i dag.

Upraktiske gæstesenge som næsten er uddød i dag

Tiden er forbi, hvor du skal have ekstra madrasser liggende, feltsenge, sammenklappelige drømmesenge, liggeunderlag eller luftmadrasser, som du kan bruge som gæsteseng. – Her tænker jeg også luksus udgaven af en luftmadras, du ved den, som har været populær de seneste år, fordi luftmadrassen bare skal sættes til en stikkontakt for at blive pumpet op.

Ja den er da smart 🙂 Men har du tænkt på, hvor meget den egentlig fylder, når den ikke er i brug? Og kan du være sikker på, at der ikke er gået hul i den, næste gang den skal bruges til en overnatning? Når det kommer til stykket, er der egentlig ikke mange som kan lide at ligge på en luftmadras.

Sammenklasppet gæsteseng

Foto: Lauritz.com

Liggeunderlag og feltsenge eksisterer stadig i dag, men nu køber du det ikke længere til hjemmet men i stedet, når du skal på camping, mens drømmesengen har udviklet sig til en sammenklappelig liggestol i haven.

1960’ernes skibsbriks

Skibsbriks / moderne seng med opbevaring

Foto: Babyshower

Den populære skibsseng fra 1960’erne, nemlig skibsbriksen, som er en seng eller kasse om man vil, hvor der under sengen, (der består af en skummadras), er 1 til 2 skuffer, som kan trækkes ud til opbevaring eller til en ekstra seng. Du finder senge som er noget lignende skibsbriksene, men i dag går de mere under navnet “seng med opbevaring”.

Se også mit blogindlæg om denne seng og se forhandler

3 slags sovesofa typer

Sovesofaen har været danskerne foretrukne gæsteseng. Om dagen ligner det en ganske almindelig sofa, men om natten kan den forvandles om til en seng. De 3 slags sovesofa typer er: futon, skummadras og sovesofa med armlæn.

1. Futon sovesofa

I Japan ligger de på futoner, som er en ret god madras at lægge at sove på. Denne madras lægger navn til den første type sovesofa, jeg vil præsentere jer for. Om dagen ligner det i første øjekast en sofa – nogle har armlæn – mens andre ingen har. Har de armlæn så kan de lægges ned, så du har en flad overflade, du kan lægge ned på og sove. Er det en dobbelt futon, så kan du også lægge ryglænet ned, så der kan lægge en person mere der.

Fotun sovesofa til en person

Foto: Japanskemoebler.dk

Disse futon sovesofaer ses mest på ungdomsværelset og på et evt. gæsteværelse, da de er lidt for ungdommelig at have inde i stuen, vil de fleste mene, da der ofte ikke har et ordentlig armlæn.

Dobbelt sovesofa futon

Foto: Japanskemoebler.dk

Men japanerne er særlig glæde for dem, da de passer perfekt ind i deres små hjem. ( Størrelsen på et japansk hus bliver målt i antal futoner, som de kan læggende på gulvet i deres hjem. Se alle de nye modeller på denne hjemmeside.

2. Skummadras sofa

Ved at lægge flere skummadrasser ovenpå hinanden og med enten puder eller endnu en madras som ryglæn, har du en ganske simpel gæsteseng, som kan bruges som sofa om dagen, men lægges alle madrasser ved siden af hinanden, så kan de også bruges som tumleplads til de små. Byklipklap har eksempelvis udviklet sådan en skummadras sofa.

By klip klap 3. personers gæsteseng

Foto: Børnenes Kartel

3. Forskellige typer sovesofaer

En sovesofa ligner til forveksling en almindelig sofa om dagen. Sofaen har armlæn, og kan når nogen skal sove på den, slås ud til en seng. Her er der stor forskel i kvaliteten. Du skal bl.a. sørge for at der er springindlæg i madrassen eller sofaen, for at den kan holde formen i længden.

Helt overordnet eksisterer der 2 slags sovesofaer. Den ene sover du på selve sofaen, hvor det er ryglæns hynderne, der bliver anvendt, mens den anden version, er der en seng indeni sovesofaen, som du lægger på. Den sidst nævnte er den dyreste version, men tilgengæld får du både en god siddeplads i din sofa og en god soveplads, som var det en rigtig seng. Se billederne for sovesofa med chaiselong længere nede.

Chaiselong sovesofa

Vælger du en chaiselong sovesofa, har du opbevaring i selve chaiselongen til eksempelvis sengetøj, mens du skal trække en skuffe ud ved sofaen og løfte op i samme højde med resten af sofaen, så du får dobbelt liggeplads.

Luksus sovesofa med chaiselong

Foto: BoConcept.com

Billig sovesofa med chaiselong

Foto: Biva.dk

2 pers. sovesofa vs. 3 personers sovesofa

Valg af en 2 personers eller 3 personers sovesofa afhænger af rummet, den skal stå i, da det kommer an på, hvilket led er der mest plads til at sovesofaen bliver slået ud på.

Vælger du en 2 personers sofa, så bliver den slået ud i rummet, hvilket kræver 3 gange så meget plads foran sovesofaen, hvorimod en 3 personers sovesofa, kun kræver dobbelt så meget plads, når den bliver slået ud.

2 pers. vs. 3 pers. sovesofa når de er slået ud

Foto: Boshop.dk

Sovesofa som køjeseng

Det nyeste indenfor sovesofaer er, at det ikke længere behøver at være dobbeltsenge som sofaen bliver slået ud til, men derimod en køjeseng. Ja du læste rigtigt en køjeseng. Det vil være rigtig praktisk, når jeg har niecerne og nevøerne på besøg, det ville de elske at få deres helt egen køjeseng, og jeg behøver ikke at se på køjesengen i dagligdagen. Den er sikkert også det nye hit indenfor sammenbragte børnefamilier, hvor børnene ikke bor i hjemmet hver eneste dag.

Køjeseng i sovesofa

Foto: Manilla-aarhus.dk

 Længde og bredde på en sovesofa

Oftest har sovesofaerne en bredde på enten 120 eller 140 cm, når de er slået ud, også når det hedder en dobbelt sovesofa. Vær opmærksom på, at det hurtigt kan blive for lille for 2 mennesker, hvis de skal bruge en dobbeltseng, som er på 180 cm. Derudover er de sjældent 2 meter i længden som en almindelig seng, hvilket du også skal være opmærksom på, hvis du har gæster, der er ret høje.

Andre typer af gæstesenge

Murphy bed – Seng i væg / skab

I Nordamerika eksisterer de såkaldt Murphy Bed, som er en skabsseng, hvilke vil sige at sengen er gemt inde i et skab. Disse skabssenge kan blive næsten helt usynlige og blive en del af din væg. Du kender dem sikkert fra de amerikanske film, hvor de er hyppigt brugt. De er nu at finde i forskellige webshops i Danmark bla. hos Skabssenge.dk [ Reklame ].

2 senge i skabet

Som noget nyt kan du også have et skab, hvor der er gemt 2 enkelt senge i. Det svarer til at have en køjeseng gemt i et skab.

Køjeseng gemt væg i skab

Foto: smart-rooms.dk

Seng gemt i en puf

Tidligere har jeg skrevet et indlæg om, at du kan købe en puf, hvorpå du kan folde en seng ud derfra.

Gæsteseng i puf

Foto: BoConcept.com

Seng gemt bag reol i ægte Agent 007 stil

Vi har nok alle beundret de mange smarte ting og hemmelige rum i James Bond filmene. Nu er det også muligt at købe en seng, som gemt væk i en reol. Det eneste du skal gøre er at dreje reolen væk og frem kommer en seng, som du kan slå ud.

Seng gemt væk bag skrivebord

Ville du ønske, at du havde en gæsteseng inde på kontoret, men ikke havde plads. Ja, så skal du bare se denne smarte seng / skrivebord, som kan opfylde dine behov. Du kan meget enkelt få dit skrivebord gemt af vejen med ting på, og i stedet fremtrylle en seng frem. Ganske smart, hvis jeg selv skal sige det. Prøv selv at se videoen nedenfor. Se flere modeller her, hvor de forhandles.

Klik her for at finde flere spændende multifunktionelle møbler.

About The fru bruun

Jeg har altid interesseret mig for indretning og særlig med møbler eller ting som var anderledes end hvad alle andre havde. Derfor synes jeg også at multifunktionelle møbler er smarte ...

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

btt