Søsters gamle dukkevogn blev til en batmobil

By fru bruun

Posted in ,

Har du været så heldig at få en pige først ligesom jeg, så har du måske en gammel trædukkevogn stående på loftet, pulterrummet eller i kælderen? Måske er det den fine traditionelle røde dukkevogn i træ fra KREA eller en helt anden?

På mit loft havde jeg en lyserød Line dukkevogn fra Moover. ( Tænk sig, det vidste jeg slet ikke det var en Moover, før jeg lavede research til denne artikel… Jeg havde købt dukkevognen i min lokale Rema 1000, dengang jeg boede i Skåde, hvor de solgte ud af dem til 75 kr. !! Og den var da virkelig sød til min lille 1 årig pige…)

En sød lille sag, som min datter har været utrolig glad for, da den var den første dukkevogn, hun kunne lægge en dukke i, men også den første gåvogn, hun kunne bruge. Den er nemlig ikke så høj og det bedste af det hele – den vælter ikke! Selv hvis hun trak den tilbage med hele sin vægt. En dukkevogn som min søn helt sikkert også ville kunne få glæde af.

Line Moover dukkevogn i den originale lyserøde farve

Meen, en lyserød?? Det skulle da nok gå, men tilfældigvis en dag på facebook, så jeg én som havde malet den klassiske trædukkevogn sort for at gøre den til en batmobil. Som en ægte batman fan som i tidligere tiders morgen, så Snurre Snaps Søndagsklub på TV2, kun for at se tegnefilmen Batman kl. cirka. 11 hver søndag formiddag. Så måtte min søn bare eje sådan én Batmobil dukkevogn i 2020.

Selvom om der ingen af mine 2 børn nogensinde har set en batman tegnefilm eller jeg har den største succes med at male noget af træ. Dvs. jeg har malet en tallerkenrække engang for små 3 år siden. Først med spærregrunder og dernæst spray maling, hvor resultatet ikke blev som jeg havde håbet på. Malingen var ikke jævnt fordelt eller også trængte der måske noget alligevel igennem? Den så i hvert fald ud som om der var nuancer i malingen og jeg måtte til sidst acceptere resultatet. Eftersom naboer begyndte ikke at kunne færdes på stien uden for min have uden at komme med bemærkning om “Der er noget som stinker helt vildt her…!”

Derfor så jeg ikke lige specielt frem til en lignende oplevelse, men en dag dukkede heldigvis et opslag op, i en gruppe på facebook, jeg er medlem af, hvor fantastisk kalkmaling fra Jeanne d’arc living er. Ingen spærregrunder og ingen slibning skulle dertil. Og det bedste af alt det er velegnet til maling af ting og møbler til børn, da det er EN 71-3 godkendt. Derudover har det også EU’s miljømærke – også bedre kendt som “Eco Mærket med blomsten”.

Sådan laver du en trædukkevogn til en Batmobil:

Indkøbsliste til forvandlingen

Dette måtte være løsningen og jeg købte det ind, som jeg ikke i forvejen havde. Du får her den fulde liste til udførelsen så du kan lave din egen Batman dukkevogn:

 • Nye ovale pensler, de skulle være gode til én som jeg, der gerne vil fremad med maleprocessen, men også stadig være pænt med begrænset penselstrøg.
 • Lakpensel, så jeg var sikker på at jeg havde en ren pensel, som kun har været anvendt til lak. (I tilfælde af at jeg blev bidt af dette kalkmaling og derfor skulle lakere igen oven på andre farver)
 • Jeanne d’arc living vintage Paint i farven Black Velvet 100 ml
 • Den matte lak (Varnish Ultra Matt ) også fra Jeanne d’arc living vintage Paint.
 • Gule Wallstickers med Batman tekst og logo
 • Rodalon
 • Grovrens
 • Malertape
 • En våd klud

Fremgangsmåden fra sød lyserød dukkevogn til sej batmobil:

Hvis du nu selv skulle for lyst til at komme i gang med et lignende projekt, så får du lige her, hvordan jeg har grebet det hele an.

For det var virkelig let, måske lidt langsommelig, når man som jeg, malte i mine søns middagslure.

Kalkmalingen var utrolig let at male på, det lugtede ikke og det tørrede hurtigt.

…Og resultatet synes jeg blev ovenud fantastisk!

 1. Det første jeg gjorde var at skille den så meget af som muligt. Det viste sig at det kun var muligt at skille håndtaget af i 3 dele. Det var desværre ikke muligt at skrue hjulene af (måske de var rustet fast), så der måtte sættes malertape på. Dernæst blev den vasket med Rodalon for at fjerne det lille kun sorte fugt, dukkevognen havde fået af at stå på loftet. Det var hurtigt klaret.
 2. Næste dag vaskede jeg med grovrens, så var jeg helt sikker på at der ikke var noget snavs på dukkevognen.
 3. Dagen efter begyndte jeg at male med den sorte kalkmaling. Et meget tyndt lag, så tyndt at man stadig kunne se at den var lyserød oprindelig. 1. lag kalkmaling på dukkevogn
 4. Til hver af de næste 3 lure fik dukkevognen en omgang med den sorte maling. Så den i alt har fået 4 lag sort maling. Det dækkede temmelig godt ved lag nr. 3. 2. lag kalkmaling
 5. Efterfølgende fik den 3 lag lak i tyndt lag. Et lag for hver dag. Sort dukkebogn bagfra med kalkmaling og lakKalkmaling og lak i bunden sort dukkevognkalkmaling og lak sort dukkevogn fra siden
 6. På dag 10 blev den igen samlet, fik maletapen af hjulene, vasket hjulene rene for klister fra maletapen. Dette var nemt klaret med en våd klud. Tilsidst fik den Wallstickers på. batmobil dukkevogn bagfraBatman dukkevogn frontBatmobil dukkevogn

Sådan!… Et styks ny gåvogn / dukkevogn i ægte batmanstil stil. Nu kan min søn blive ligeså godt kørende, som min datter kunne, da hun fik en ny dukkevogn i 2017. Batmobil dukkevogn med David og Batman dukke

Jeg siger ikke at min søn er Batman

Jeg siger bare

ingen har nogensinde set

min søn og Batman

i det samme rum

Forhandler af Jeanne d’arc living vintage Paint

Jeanne d’arc living vintage Paint og lak bliver forhandlet af en masse forhandlere rundt om i landet og på nettet. Prøv blot at skrive Jeanne d’arc living vintage Paint i Google. Men for at nævne nogle stykker:

 • vintage-kompagniet.dk
 • gavlhuset.dk
 • silleogsylvester.dk

Forhandler af Wallstickers

Jeg fandt hende som formentlig lavede de første wallstickers til en batmobil dukkevogn, så havde hun nemlig allerede mål til en dukkevogn på forhånd. Hun har fremvist en anden dukkevogn end min, men jeg synes at hendes wallstickers standard til dukkevogn passer perfekt til min også. Med eneste undtagelse at jeg valgte at få lavet Batman logoet i omvendt farve end hendes, således at flagermusen blev sort i stedet for gul, når det kom på en sort dukkevogn. Jeg har så også valgt at undlade at sætte to masker på min søns dukkevogn, da jeg synes den så bedre ud uden. Men man kan sikkert gå til en hvilken som helst forhandler af wallstickers, som kan udføre det på de mål du ønsker. Alternativ kan man sikkert også anvende maling og pensel eller de populære Posca tusser.

 • My Wally Wallstickers (Facebook virksomheds side)

Forhandler af Moover Line dukkevogn

Som med malingen, er der også en række forhandlere af Moover Line Dukkevognen som jeg har opfrisket her i artikle.

 • legefanten.dk
 • lille-per-seng.dk
 • minegenverden.dk

Men som sagt du kan bruge, én hvilken som helst trædukkevogn til projektet. Derfor kan det også være en fordel at tjekke kræmmermarkeder, DBA, reshopper, børneloppen, Facebook marketplace m.fl. for at finde en brugt dukkevogn, så får du forhåbentlig en billig én. Eller tage i dit lokale supermarked ligesom jeg var heldig at finde en billig dukkevogn, som ovenikøbet var en Moover dukkevogn.

Kombineret dukkevogn og gåvogn

Fik jeg lige nævnt at ved at købe en dukkevogn som også har indbygget gåvogn i, dvs. så den ikke tipper, når barnet hænger i grebet. Så slipper du praktisk taget for at eje både en gåvogn og dukkevogn. Derved får du her et smart pladsbesparende babyudstyr og legetøj som kan anvendes af både drenge og piger.

…Og hvad siger hovedpersonen om denne nye vogn i hjemmet?

About The fru bruun

Jeg har altid interesseret mig for indretning og særlig med møbler eller ting som var anderledes end hvad alle andre havde. Derfor synes jeg også at multifunktionelle møbler er smarte ...

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

btt